Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rosą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
margaryna w kostce 1
cukier wanilinowy
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia
cukier
mleko 1,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
budyń waniliowy
rodzynki
cukier puder
sól
sok wyciśnięty z ½ cytryny
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rosą

Mąkę, margarynę, 2 całe jajka, cukier wanilinowy, 4 łyżki cukru i proszek do pieczenia zagniatamy. Kruche ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy po kolei: szklankę cukru,żółtka, olej, mleko, budyń wanilinowy, rodzynki. Masa powinna być rzadka. Ciastem wylepiam spód i boki formy do pieczenia, wylewam na wierz ser. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Kiedy ciasto zaczyna się przypiekać ubijamy białka. Do sztywno ubitego białka dodajemy 3/4 szklanki cukru pudru, szczyptę soli oraz sok z cytryny. Wylewamy na sernik i zamykamy piekarnik jeszcze na ok 5 min. Teraz cały czas pilnujemy bezy, aby się nie spiekła. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 02.02.2014 17:19
Dobre ciacho:)smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak