Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rosą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
margaryna 1/4 kostki
cukier 1/4 szkl
jaja 2 szt
mąka pszenna 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Masa serowa
ser 1,2 kg
olej 1/2 szkl
mleko 2 szkl
budyń śmietankowy 2 szt
żółtko jajek 4 szt
jaja 2 szt
cukier 1 szt
olejek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rosą

Spód:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wylepić nim blachę.
Masa:
Żółtka utrzeć z cukrem dodać ser, budyń, olej, olejek a na końcu mleko. Wylać na ciasto i piec przez ok. 50 min. w 180 stopniach . Białka ubić z 1/2 szkl. cukru dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlać na sernik i piec jeszcze ok. 10 min. aż pojawią się pęcherzyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 13.08.2012 09:58
swietny serniczek
maciek7 19.06.2012 19:49
pyszny
jeanette_v 11.02.2012 11:15
Pycha to mało napisane...
Łukasz15 16.01.2012 10:27
pycha
smile 30.11.2011 22:08
ps. ja też uwielbiam ale ten stał się moim ulubionym ;)
smile 30.11.2011 22:07
wygląda bossko =)
agnieszka137 24.11.2011 15:56
świetny, uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak