Sernik z rosą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Spód:

  • margaryna

    1/4 kostki
  • cukier

    1/4 szkl
  • jaja

    2 szt
  • mąka pszenna

    3/4 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Masa serowa

  • ser

    1,2 kg
  • olej

    1/2 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    1 szt
  • olejek cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Spód:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i wylepić nim blachę.
Masa:
Żółtka utrzeć z cukrem dodać ser, budyń, olej, olejek a na końcu mleko. Wylać na ciasto i piec przez ok. 50 min. w 180 stopniach . Białka ubić z 1/2 szkl. cukru dodać 1 łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlać na sernik i piec jeszcze ok. 10 min. aż pojawią się pęcherzyki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 13.08.2012 09:58
swietny serniczek
maciek7 19.06.2012 19:49
pyszny
jeanette_v 11.02.2012 11:15
Pycha to mało napisane...
Łukasz15 16.01.2012 10:27
pycha
smile 30.11.2011 22:08
ps. ja też uwielbiam ale ten stał się moim ulubionym ;)
smile 30.11.2011 22:07
wygląda bossko =)
agnieszka137 24.11.2011 15:56
świetny, uwielbiam serniki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat