Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami na kruchym cieście.
2.Żółtka ,cukier,cukier waniliowy i masło utrzeć na puszystą masę.Do utartej masy dodać budyń w proszku,proszek do pieczenia i ser,dokładnie utrzeć.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodać do utartego sera i delikatnie wmieszać.Na koniec dodać rodzynki.Wymieszać.
3.Gotową masę serową wyłożyć na ciasto,wstawić do piekarnika i piec około 80 minut w temperaturze 180 stopni.Upieczony sernik wystudzić i wyjąć z formy.
4.Polewa: Cukier i kakao wymieszać z odrobiną gorącej wody,dodać masło.Zagotować cały czas mieszając.Zdjąć z gazu i mieszać do połączenia się składników,polać ciasto.
5.Gotowe ciasto udekorować cukrową posypką.