sernik z rodzynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    2 opakowania
  • ser biały

    1 kilogram
  • jajka

    6 sztuk
  • śmietana 30%

    200 mililitrów
  • masło

    100 gram
  • cukier

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • rodzynki

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki układam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robię masę serową. Żółtka oddzielam od białek. Do żółtek dodaję cukier i ucieram dodając masło a potem ser, śmietanę i budynie. Białka ubijam i łączę delikatnie z masą serową. Rodzynki oprószone mąką wrzucam do masy. Masę wylewam na herbatniki i całość piekę około godziny w 170 stopniach. Studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 07.01.2016 10:06
Pyszny klasyk :)
Ewa Wojtaszko 06.01.2016 22:00
sernik do brzuszka,a rodzynki na talerzyk :D
Babeczka35 06.01.2016 17:41
Fajny serniczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat