Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rodzynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 2 opakowania
ser biały 1 kilogram
jajko 6 sztuk
śmietana 30% 200 mililitrów
masło 100 gram
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń śmietankowy 2 opakowania
rodzynki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rodzynką

Herbatniki układam w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i robię masę serową. Żółtka oddzielam od białek. Do żółtek dodaję cukier i ucieram dodając masło a potem ser, śmietanę i budynie. Białka ubijam i łączę delikatnie z masą serową. Rodzynki oprószone mąką wrzucam do masy. Masę wylewam na herbatniki i całość piekę około godziny w 170 stopniach. Studzę przy otwartych drzwiczkach piekarnika.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 07.01.2016 10:06
Pyszny klasyk :)
Ewa Wojtaszko 06.01.2016 22:00
sernik do brzuszka,a rodzynki na talerzyk :D
Babeczka35 06.01.2016 17:41
Fajny serniczek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak