Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rafaello

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały twarogowy 1 kg
kefir 1 szklanka
krem kokosowy 200 gram
jaja 5 sztuk
cukier puder 2 łyżki
płatki migdałowe 4-5 łyżek
rafaello 10 kulek
budyń waniliowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rafaello

Kroki postępowania

1
Oddzielone od białek żółtka utrzeć z cukrem pudrem.
Krok 1 - Sernik z rafaello foto
2
Cały czas ucierać i dodawać trzykrotnie zmielony ser biały, kefir i krem kokosowy, a na koniec pianę ubitą z białek, budyń i pokruszone kulki rafaello.
Krok 2 - Sernik z rafaello foto
3
Na dno tortownicy wysypać płatki migdałowe i wyłożyć na nie masę serową. Piec sernik w kąpieli wodnej w 170 stopniach przez godzinę.
Krok 3 - Sernik z rafaello foto
4
Po upływie godziny wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do ostygnięcia.
Krok 4 - Sernik z rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 22.01.2014 19:21
meegaaaa:D
patryska76 22.01.2014 14:20
Pyszne ciacho ;-)
Romanowka 22.01.2014 13:48
Pyszne ciasto!
agnieszka131919 22.01.2014 13:46
rewelacyjne
Luki 22.01.2014 13:44
Smakowite ciacho
Wiesława1 22.01.2014 13:39
świetny pomysł
Monia 22.01.2014 13:36
Ciekawe jaki ma smak ;)
agnieszka214 22.01.2014 13:30
pomysł super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak