Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z rabarbarem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
rabarbar 4 szt
twaróg 200 g
cukier 2 łyżki
cukier puder 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z rabarbarem

Ciasto przekładamy na brytfannę, nakłuwamy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 15 minut. Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki. Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę i twaróg. Ubijamy pianę z białek i mieszamy z masą. Przelewamy na upieczone, ostudzone ciasto. Na to układamy rabarbar. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.05.2016 08:53
z rabarbarem jeszcze nie jadłam
Habibi 13.05.2016 08:40
uwielbiam rabarbar :)
Motorek 13.05.2016 08:18
fajny przepis
Krzysztof15 13.05.2016 07:10
smaczne ciacho
halina17 12.05.2016 23:10
Pomysłowy sernik.
krokus 12.05.2016 22:20
Fajny z rabarbarem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak