Sernik z puszystą pianką

Sernik z puszystą pianką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • żółtko jajek

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • masło

    1 kostka

Masa serowa

  • twaróg zmielony

    1 kg
  • masło

    1/2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mleko

    1 i 1/2 szklanki
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • jajko

    2 szt
  • żółtko jajek

    4 szt
  • aromat cytrynowy

    1 łyżeczka

Pianka

  • białko

    6 szt
  • cukier puder

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia- dodać pozostałe składniki na spód i szybko zagnieść ciasto. Schładzamy w lodówce- następnie ciastem należy wyłożyć dokładnie blaszkę.

Ser utrzeć z cukrem i jajkami dodać resztę składników na masę- wylać na spód i piec w temp. 170- 180 stopni około godz.

Przed końcem pieczenia ( około 10 minut) ubiajmy pianę z białek i cukru pudru i wylewamy na ciasto i dalej pieczemy.
Studzimy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat