Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z puszystą pianką

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

mąka pszenna 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 1 kostka

Masa serowa

twaróg zmielony 1 kg
masło 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 i 1/2 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
jajko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
aromat cytrynowy 1 łyżeczka

Pianka

białko 6 szt
cukier puder 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z puszystą pianką

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia- dodać pozostałe składniki na spód i szybko zagnieść ciasto. Schładzamy w lodówce- następnie ciastem należy wyłożyć dokładnie blaszkę.

Ser utrzeć z cukrem i jajkami dodać resztę składników na masę- wylać na spód i piec w temp. 170- 180 stopni około godz.

Przed końcem pieczenia ( około 10 minut) ubiajmy pianę z białek i cukru pudru i wylewamy na ciasto i dalej pieczemy.
Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak