Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z powidłem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ser

ser biały 1,5 kg
jaja 12 szt
cukier 50 dag
masło 36 dag
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
owoce kandyzowane

Ciasto

mąka pszenna 1,5 szkl
margaryna 12 dag
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt
jajko 1 szt

Dodatkowo

powidła 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z powidłem

Ciasto:
Z mąki, margaryny, cukrów i jajka zagniatamy ciasto. Chłodzimy w lodówce godzinę po czym pieczemy.
Ser:
Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy ser, cukier waniliowy, mąkę, owoce kandyzowane. Z białek ubijamy pianę i dodajemy do sera. Pieczemy w blasze 25/36 w 180 stopniach do godziny.
Przełożenie:
Ciasto- powidło- ser- polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.05.2015 14:49
pyszne ciasto
Aga-25 10.05.2015 09:28
och ekstra
Ewelina1991 29.04.2015 15:51
wspaniały jest
Monika-twin 29.04.2015 15:01
Super senik.
Jadwiga/Jaga85 28.04.2015 16:28
uwielbiam serniki!
Ola1young 28.04.2015 16:17
pyszny serniczek
Zdzisław 28.04.2015 15:20
pyszne słodkości
Krystyna32 28.04.2015 15:09
bardzo apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak