Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z polewą kajmakową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

herbatniki 10 sztuk
jajko 5 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń śmietankowy 1 sztuka
cukier 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
twaróg 800 (półtłusty)
kajmak 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z polewą kajmakową

Kroki postępowania

1
Herbatniki układamy na wysmarowanej masłem blasze. Miękką margarynę wkładamy do miski i blenderujemy, następnie dodajemy ser. Całość miksujemy aż masa będzie gładka. Żółtka oddzielamy od białek. Następnie dodajemy kolejno do masy. Zaś z białek ubijamy pianę. Do masy serowej dodajemy budyń, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą pianę.
Krok 1 - Sernik z polewą kajmakową foto
2
Masę przekładamy do blachy. Pieczemy w temp 180 stopni C około 40-50 minut. Zostawiamy do przestygnięcia.
Krok 2 - Sernik z polewą kajmakową foto
3
Masę kajmakową przekładamy do rondla i podgrzewamy aż masa będzie gładka. Zalewamy nią ostygnięty sernik i odstawiamy do zastygnięcia. Smacznego
Krok 3 - Sernik z polewą kajmakową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 12.12.2013 12:08
super przepis!
Ada-Gaba 15.10.2013 08:25
przepyszne ciacho
martyna94 12.06.2013 18:58
Kocham serniki! Ten jest z pewnością przepyszny!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak