Sernik z piernikami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 1/2 kg
  • jajka

    10 sztuk
  • cukier puder

    35 dag
  • margaryna

    25 dag
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy

    1 sztuka
  • pierniczki

    1 miodowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozetrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (przetarty przez sito), ucierać, dodać budyń, proszek i cukier waniliowy. Na koniec ubitą piane z białek.
Wyłożyć na blachę 1/2 masy serowej, następnie poukładać pierniki miodowe i przykryć pozostałą masa serową. Piec 45-50 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 04.01.2012 13:22
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat