Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z PIERNIKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
mąka ziemniaczana 2 czubate łyżki
jajko 6
masło 1 kostka
cukier 1 i 1/2 szklanka
bakalie 5 dkg
mąka 1 i 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 czubata łyzeczka
kakao 1/2 łyżeczki
żółtko jajek 2
śmietana 2 łyżki
pierniczki 50 w czekoladzie nadziewane

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z PIERNIKAMI

Ser przekręcić przez maszynkę . Masło utrzeć z cukrem i żółtkami., dodać pozostałe składniki, wszystko wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek.

Ciasto:
Zagnieść ciasto z 1 i 1/2 szklanki maki, 1/2 szklanki cukru, 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki kakao, 2 żółtka, 2 łyżki śmietany, 1/2 kostki masła. Podzielić na dwie części - zamrozić, żeby było łatwo zetrzeć. Jedną część ciasta zetrzeć na blachę. Na ciasto wyłożyć 1/2 masy serowej. Następnie poukładać pierniki i przykryć resztą masy serowej. Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LubieSushi
LubieSushi 20.11.2013 16:29
Ile piec, w jakiej temperaturze,a i jeszcze wyjaśnij co to jest "nadziew"
Paolcia 20.11.2013 09:51
smaczne too :)
Stenka 20.11.2013 09:50
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak