Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
masa
-
ser
1/2 kg -
śmietana
400 ml -
galaretka cytrynowa
1 op -
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 łyżeczka kopiasta -
cukier
ok3 łyżki -
Dodatki:
-
galaretka
2 op dowolnej -
jagody
ok3/4 szkl -
maliny świeże
ok3/4 szkl -
biszkopty okrągłe
albo herbatniki
Przepis i sposób przygotowania Sernik z owocami na zimno
Do miski wykładamy ser i śmietanę, krótko miksujemy, dodajemy galaretkę z żelatyną, cukier do smaku i mieszamy.
Tortownicę (24cm) wykładamy ciastkami i kładziemy masę serową, równamy i zasypujemy owocami. Wstawiamy na troszkę do lodówki.
Po wyjęciu zalewamy tężejącą dowolną galaretką i zastudzamy całość w lodówce.
Komentarze (2)