Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z orzechowymi kulkami
Kroki postępowania
* Do masy można dodać spirytus do smaku
jajko | 10 sztuk |
cukier | 10 łyżek |
mąka | 8 łyżek |
kakao | 2 łyżki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
biały ser | 750 gram |
margaryna | 100 gram |
cukier puder | 300 gram |
jajko | 8 sztuk |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
*Kulki orzechowe | |
śmietana 18 proc | 1 i 1/3 szkl |
cukier puder | 3 łyżki |
proszek do pieczenia | 1/3 łyżeczki |
masa | |
margaryna | 250 gram |
kawa rozpuszczalna | 3 łyżeczki |
cukier puder | 1/2 szkl |
bakalie | |
orzechy włoskie | 300 mielone |
orzechy włoskie | 3-4 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: