SERNIK Z MUSEM CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWYM

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    30 dag
  • dżem brzoskwiniowy

    2 łyzki
  • ser biały

    1 kg w wiaderku
  • jaja

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
  • brzoskwinie w puszce

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki pokruszyć lub zmiksować blenderem, i połączyć z dżemem brzoskwiniowym. Wyłożyć na blaszkę. Z białek ubić pianę i dodać 1/2 szklanki cukru. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru. Ser przełożyć do miksera chwile miksować, następnie dodać utarte żółtka, mąkę, proszek do pieczenia - miksować na wolnych obrotach. Dodać pianę z białek delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na spód z herbatników. Piec 20 minut w temperaturze 140°C a następnie 40 minut w temperaturze 160°C. Gdy sernik wystygnie możemy przygotować mus. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, gdy przestygnie dodać brzoskwinie odcedzone od soku i zmiksować blenderem. Wyłożyć na wierzch sernika i odstawić do lodówki na całą noc.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 28.02.2016 13:48
smaczne ciasto
Bernadeta1 28.02.2016 12:07
na pewno smaczny sernik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat