Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z MUSEM CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 dag
dżem brzoskwiniowy 2 łyzki
ser biały 1 kg w wiaderku
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretka cytrynowa 1 sztuka
brzoskwinie w puszce
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z MUSEM CYTRYNOWO-BRZOSKWINIOWYM

Herbatniki pokruszyć lub zmiksować blenderem, i połączyć z dżemem brzoskwiniowym. Wyłożyć na blaszkę. Z białek ubić pianę i dodać 1/2 szklanki cukru. Żółtka utrzeć z 1/2 szklanki cukru. Ser przełożyć do miksera chwile miksować, następnie dodać utarte żółtka, mąkę, proszek do pieczenia - miksować na wolnych obrotach. Dodać pianę z białek delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na spód z herbatników. Piec 20 minut w temperaturze 140°C a następnie 40 minut w temperaturze 160°C. Gdy sernik wystygnie możemy przygotować mus. Galaretkę rozpuścić w szklance wody, gdy przestygnie dodać brzoskwinie odcedzone od soku i zmiksować blenderem. Wyłożyć na wierzch sernika i odstawić do lodówki na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.02.2016 13:48
smaczne ciasto
Bernadeta1 28.02.2016 12:07
na pewno smaczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak