Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z mlekiem kokosowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko kokosowe 400 gram
budyń waniliowy 2 szt
mleko skondensowane 1 puszka
jaja 6 szt
sok z cytryny 1 szt
wanilia 2 laski
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z mlekiem kokosowym

Mleko kokosowe wlać do małego garnka i zagotować na większym ogniu. Gotować przez około pól godziny aż mleko zamieni się w gęsty syrop. Ser ,budyń, mąkę, zmiksować. Dodać mleko skondensowane i miksować na małych obrotach,aż masa będzie jednolita. Dodawać po jednym jajku, miksując na małych obrotach po każdym dodanym przez nie dłużej niż 30 sekund . Na koniec zmiksować z sokiem z cytryny , dodajemy na koniec syrop z mleka kokosowego. Masę serową wylać na prostokątną blaszkę wyłożoną folia aluminiową wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni C. Piec przez 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez kolejne 90 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 28.02.2014 09:33
to jest to co ja lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak