Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z masą krówkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 100 g.
żółtko jajek 2
cukier puder 5 łyżek
mąka 1 szklanka
sól szczypta

Masa

twaróg 1 kg.
mąka pszenna 3 łyżki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 6
sól szczypta
masa kajmakowa 400 g.
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier puder 1 szklanka
margaryna 50 g.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z masą krówkową

Kroki postępowania

1
Wyrobić ciasto, wyłożyć nim blachę.
Krok 1 - Sernik z masą krówkową foto
2
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem.
Krok 2 - Sernik z masą krówkową foto
3
Do żółtek dodawać stopniowo zmielony twaróg.
Krok 3 - Sernik z masą krówkową foto
4
Do masy twarogowej dodać mąki, cukier waniliowy, roztopioną margarynę. Ciasto podzielić na dwie części do jednej dodać kajmak, rozmieszać. Białka ubić. Dodać je po połowie do masy białej i z kajmakiem.
Krok 4 - Sernik z masą krówkową foto
5
Na ciasto wyłożyć naprzemiennie masę. Piec 180 stopniach przez około godzinę.
Krok 5 - Sernik z masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 04.04.2015 07:35
takie słodkości bardzo lubię
Mama niejadka 03.04.2015 21:44
Pyszny serniczek
IZABELA29 03.04.2015 21:05
pyszny bo słodki
halina17 03.04.2015 20:41
Apetycznie wygląda.
Megg 03.04.2015 17:10
pysznie wygląda :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak