Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 120 g
ser biały 1 kg
cukier waniliowy torebka
cukier 1/2 szkl
galaretki malinowe 4 szt
maliny świeże 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami


1. Na dnie tortownicy o średnicy 26 cm rozkładamy biszkopty. 2 galaretki rozpuszczamy w szklance wrzącej wody i odstawiamy do stężenia. Do masy serowej dodajemy oba cukry i tężejącą galaretkę. Mieszamy i wykładamy na biszkopty. Chłodzimy w lodówce około 10 minut.

2. Na masie serowej układamy maliny. 2 galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki zaczną tężeć wylewamy na masę serową. Chłodzimy w lodówce około 2 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 25.08.2015 16:43
mniam! zjadłabym
Janina 25.08.2015 16:34
Wspaniały serniczek;)
RenataZ-et 25.08.2015 10:24
uwielbiam takie serniki
inka2012 25.08.2015 10:13
pychota! :)
Maridka19 25.08.2015 08:46
Serniczek zawsze mile widziany , pysznie się prezentuje :)
Krzysztof15 25.08.2015 08:17
pyszny serniczek
Ewelina1991 25.08.2015 07:54
pysznie wygląda
Franciszek 24.08.2015 23:50
Pycha deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak