Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z malinami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 2 sztuki
cukier kryształ 0,5 szklanki
margaryna 100 g
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
cukier kryształ 1 szklanka
olej roślinny 0,5 szklanki
mleko 1,5 szklanki
budyń waniliowy 1
białko 6 jaj
budyń waniliowy 1
wiórki kokosowe 200 g
maliny świeże 500 g
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z malinami

Ze wszystkich składników podanych na CIASTO wyrabiamy spód naszego serniczka i wykładamy na blachę.
4 żółtka i 2 całe jajka miksujemy z cukrem do tego dodajemy ser oraz budyń. Następnie dodajemy mleko i olej i również miksujemy na jednolitą masę (będzie bardzo rzadka). Całą masę serową wylewamy na wcześniej przygotowane cisto a na wierzchu układamy maliny.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 50 minut aż ser się lekko ze złoci.
Gdy ser już nabierze złotego koloru wykładamy na niego pianę połączoną z cukrem, budyniem i wiórkami kokosowymi i ponownie wstawiamy do piekarnika aby tym razem piana nabrała złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 06.12.2013 16:20
maliny uwielbiam
malina 23.10.2013 08:03
bardzo lubię serniki, ale z malinami nie jadłam
Marta1986 28.09.2012 16:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak