Sernik z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    2 szklanki
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko jaja

    2 sztuki
  • cukier kryształ

    0,5 szklanki
  • margaryna

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • kakao

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 sztuki
  • żółtko jaja

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • olej roślinny

    0,5 szklanki
  • mleko

    1,5 szklanki
  • budyń waniliowy

    1
  • białka

    6 jaj
  • budyń waniliowy

    1
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • maliny

    500 g
  • ser biały

    1 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze wszystkich składników podanych na CIASTO wyrabiamy spód naszego serniczka i wykładamy na blachę.
4 żółtka i 2 całe jajka miksujemy z cukrem do tego dodajemy ser oraz budyń. Następnie dodajemy mleko i olej i również miksujemy na jednolitą masę (będzie bardzo rzadka). Całą masę serową wylewamy na wcześniej przygotowane cisto a na wierzchu układamy maliny.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180˚C na około 50 minut aż ser się lekko ze złoci.
Gdy ser już nabierze złotego koloru wykładamy na niego pianę połączoną z cukrem, budyniem i wiórkami kokosowymi i ponownie wstawiamy do piekarnika aby tym razem piana nabrała złotego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 06.12.2013 16:20
maliny uwielbiam
malina 23.10.2013 08:03
bardzo lubię serniki, ale z malinami nie jadłam
Marta1986 28.09.2012 16:27
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat