Sernik z malinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • żółtka

    5
  • mąka tortow

    3 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • cukier puder

    3 lyżki
  • ser

  • mąka ziemniaczana

    2 łyzki
  • margaryna0

    1 g
  • jajka

    3
  • cukier

    1 szklanka
  • Piana:

  • białka

    5
  • cukier

    1 szklanka
  • maliny

  • ser biały

    1 (2x zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zagniesć razem i podzielic na dwie części. Włożyc je do zamrażarki na godzinę. Po tym czasie połowę wyłożyc na blachę. Ser: Białka ubic z cukrem, dodać żółtka i zmiksować. Dodać margarynę, makę i zmiksować. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera. Mase serowa wylać na ciasto. Na serze ułożyć maliny. Białka ubić z cukrem na sztywno i wyłożyć na brzoskwinie. Na to zetrzeć na grubych oczkach druga część ciasta. Piec ok. 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat