Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kwaśną śmietaną pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1,2 kg
cukier 1,5 kg
jaja 8 sztuk
budyń śmietankowy 2 opakowania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kwaśną śmietaną pieczony

Ser trzykrotnie zmielić, utrzeć z 1 szklanką cukru, żółtkami, budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę, dodać pozostały cukier, dokładnie utrzeć. Białka połączyć z masą serową mieszając całość łyżką.
Wyłożyć na dowolny spód (kruche ciasto lub np. herbatniki). Piec 1 godz i 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W czasie pieczenia nie otwierać piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak