Sernik z kokosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • żółtka

    2 szt.
  • cukier

    0,5 szklanki
  • margaryna

    0,5 kostki
  • mąka

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Masa serowa

  • ser biały

    1 kg
  • żółtka

    5 szt.
  • cukier

    1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2-3 łyżki
  • białka

    7 szt.

Posypka

  • wiórki kokosowe

    100 g
  • masło

    0,25 kostki
  • cukier

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Żółtka, cukier oraz margarynę utrzeć na jednolitą masę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Przygotowanym ciastem wylepić formę do pieczenia.

Masa serowa:
Ser, żółtka, cukier, masło oraz mąkę ziemniaczaną połączyć razem. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z resztą masy serowej. Całość wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto.

Posypka:
Wszystkie składniki zagnieść i pokruszyć na masę serową.

Piec około 50 minut w temperaturze 180°C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat