Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jeżynami
Ser zmielony co najmniej dwa razy przełóż do dużej miski wbij jajka dodaj cukier , wlej śmietankę zmiksuj tylko do połączenia się składników , na koniec wsyp proszek budyniowy i ponownie szybko zmiksuj.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia , przelać masę serową .
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni , i piec 40 minut.
Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić do całkowitego ostudzenia.
MUS JEŻYNOWY :
jeżyny przełóż do garnka dodaj miód i na bardzo małym ogniu zacznij dusić około 15 minut aż owoce się rozpadną ,wtedy wsyp galaretkę ,wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce .
Śmietanę ubij na sztywno ,małymi porcjami dodawaj do zimnych jeżyn .
Mus przełóż na sernik ,wyrównaj , wstaw do lodówki na 2 godziny aż masa lekko stężeje .
SMACZNEGO !!!