Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z galaretkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka brzoskwiniowa 1 szt
galaretka agrestowa 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt.
serek homogenizowany 100 (truskawkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z galaretkami

Galaretki oprócz truskawkowej rozpuszczamy w 0,4 l wody każdą. Odstawiamy do stężenia i kroimy w większą kostkę. Galaretki truskawkowe i opakowanie żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l wody i studzimy. Ostudzoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi. Do masy dodajemy pokrojone galaretki i wlewamy do tortownicy a następnie wkładamy do stężenia do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 22.06.2012 18:35
smaczny
Rafał10 18.06.2012 10:19
mmmm palce lizać :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak