Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
3,5 szkl -
cukier
1 szkl -
proszek do pieczenia
2 łyżeczki -
margaryna
250 g -
jajko
2 szt -
cukier waniliowy
1 torebka
Masa serowa
-
twaróg
1 kg -
serek mascarpone
250 g -
jajko
4 szt -
budyń śmietankowy
1 szt -
cukier puder
1 szkl -
cukier waniliowy
1 torebka
Frużelina wiśniowa
-
wiśnie
1 kg -
sok z cytryny
1/2 cytryny -
mąka ziemniaczana
5 łyżek -
woda
1/2 szkl -
cukier
1/2 szkl
Przepis i sposób przygotowania Sernik z frużeliną wiśniową i kruszonką
Kroki postępowania




Komentarze (3)