Sernik z dynią i nagietkiem.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mus z dyni

    2 szklanki
  • cukier

    0,5 szklanki
  • kwiaty nagietka

    kilka kwiatków
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • skrobia kukurydziana

    3 łyżki
  • jaja

    4 sztuki
  • płatki kukurydziane

    100 gram
  • ser biały twarogowy

    0,5 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na formę o średnicy około 25-26 cm. Jajka ubiłam mikserem z cukrem gałką muszkatołową i cynamonem, dodałam rozdrobniony ser, skrobię kukurydzianą, płatki nagietka i mus z dyni, dokładnie połączyłam składniki mikserem. Płatki kukurydziane wysypałam na dno formy, na to wylałam masę serową (była dość rzadka), kilka płatków nagietka posypałam na wierzch. Piekłam 60 minut. Pierwsze pół godziny w temperaturze 180 stopni, a kolejne 30 minut w 150. Ciasto pozostawiłam w piekarniku do wystygnięcia. Ma bardzo delikatną teksturę. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 04.02.2014 20:28
rewelacyjne smaki :)
Krystyna32 25.08.2013 11:04
fajny przepis
Wafelek2601 22.08.2013 20:35
Pyszny serniczek
mirosława4 21.05.2013 18:54
wykwintne to ciasto z chęcią bym spróbowała :)
jordi 09.04.2013 16:49
bardzo oryginalne składniki
Mati13 09.01.2013 21:00
nigdy takiego nie jadłem - wspanialy
Dorian 18.12.2012 08:32
pycha
kate.500 18.12.2012 08:26
ciekawy pomysl z tym nagietkiem
RenataZ-et 30.09.2012 19:27
Bardzo oryginalny przepis
ben-ka 29.09.2012 09:19
bardzo ciekawy serniczek.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat