Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z dodatkiem twarogu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 2 szkl
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 4 szt
masło lub margaryna 3/4 kostki
kakao 2 łyżki z czubkiem
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki
masa
ser 1 wiaderko1 kg sera na serniki
ser ok40 dag sera bez mielenia
jajko 5 szt
cukier 1 1/2 szkl
budyń śmietankowy 2 op
masło ok 1/3 kostki miękkiego
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z dodatkiem twarogu

Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i odkładamy je do lodówki na ok 60 min.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy cukier waniliowy i masło a także oba sery i budyń. Krótko wszystko łączymy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Większą częścią wykładamy spód przygotowanej dużej blaszki a następnie wykładamy masę serową.
Z pozostałej części ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 01.07.2017 00:50
dobry do kawy
Babeczka35 30.06.2017 22:57
Na pewno jest smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak