Sernik z dodatkiem twarogu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • żółtko jajek

    4 szt
  • masło lub margaryna

    3/4 kostki
  • kakao

    2 łyżki z czubkiem
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • śmietana

    2 łyżki
  • masa

  • ser

    1 wiaderko1 kg sera na serniki
  • ser

    ok40 dag sera bez mielenia
  • jajko

    5 szt
  • cukier

    1 1/2 szkl
  • budyń śmietankowy

    2 op
  • masło

    ok 1/3 kostki miękkiego
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i odkładamy je do lodówki na ok 60 min.
Jajka wybijamy, dodajemy cukier i miksujemy. Dodajemy cukier waniliowy i masło a także oba sery i budyń. Krótko wszystko łączymy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Większą częścią wykładamy spód przygotowanej dużej blaszki a następnie wykładamy masę serową.
Z pozostałej części ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy masę serową.
Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 01.07.2017 00:50
dobry do kawy
Babeczka35 30.06.2017 22:57
Na pewno jest smaczny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat