Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składniki ciasto
-
mąka tortowa
25 dag -
cukier wanilinowy
-
masło
15 dag -
żółtko jajek
2 sztuki -
cukier puder
1\3 szklanki
masa serowa
-
ser twarogowy
1 kg -
olej
1\3 szklanki -
mleko
2 szklanki -
jajko
8 sztuk -
cukier puder
10 dag -
budyń waniliowy
1 opakowanie -
mąka tortowa
5 dag -
mąka krupczatka
5 dag -
cukier waniliowy
-
aromat waniliowy
oraz
-
powidła śliwkowe
-
piernik
pierniki czekoladowe 2 opakowania
Sposób przygotowania
2. Ser mielimy dwa a najlepiej trzy razy, żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masą, dodajemy ser, mleko, olej, mąki, budyń waniliowy i aromat i znowu całość ucieramy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie mieszamy łączymy z masą serową.
3. Ciasto rozwałkowujemy ,układamy na blaszce wyłożonej pergaminem ,rozprowadzamy bardzo cienko powidła , i wylewamy na nie masę serową.Na masie serowej układamy pierniczki i delikatnie je wciskamy w masę .
Pieczemy około 60 min w 180 stopniach.
SMACZNEGO.
składniki na dużą blache.![]()
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się