Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z czekoladowym budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 szt
żółtko jajek 1 szt
mąka pszenna 2,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masło 3/4 kostki
cukier 0,5 szkl
budyń czekoladowy 4 szt
mleko 4 szkl
cukier 4 łyżki
jajko 4 szt
budyń waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladowym budyniem

Ciasto kruche ;
Z podanych mocno oziębionych składników szybko zagnieść ciasto, schłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto zagnieść z ; 2 jajek i 1 żółtka, z 2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, dodać 3/4 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. Wylepić nim blachę ( 38x25 cm).
W litrze mleka ugotować budynie. Wystudzić.
Masa serowa ;
żółtka utrzeć ze 4 łyżkami cukru, dodać ser, proszek budyniowy. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka i wszystko delikatnie wymieszać.

Masę budyniową wyłożyć na surowe ciasto, na to masę serową. Wstawić ciasto do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piec 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.12.2012 20:49
Interesujący przepis.
AURELKA 11.12.2012 19:05
chciała bym spróbowac go
EWI 11.12.2012 15:36
fajny pomysł
Ola1984 11.12.2012 11:53
Uwielbiam serniki, ten przepis jest bardzo ciekawy.
Isia 11.12.2012 11:07
pyszny
sara1 11.12.2012 11:06
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak