Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladowym budyniem
Z podanych mocno oziębionych składników szybko zagnieść ciasto, schłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto zagnieść z ; 2 jajek i 1 żółtka, z 2,5 szklanki mąki, 2 łyżeczek proszku do pieczenia, dodać 3/4 kostki masła i 1/2 szklanki cukru. Wylepić nim blachę ( 38x25 cm).
W litrze mleka ugotować budynie. Wystudzić.
Masa serowa ;
żółtka utrzeć ze 4 łyżkami cukru, dodać ser, proszek budyniowy. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Następnie dodać ubite na sztywną pianę białka i wszystko delikatnie wymieszać.
Masę budyniową wyłożyć na surowe ciasto, na to masę serową. Wstawić ciasto do rozgrzanego piekarnika 180 stopni i piec 50 minut.