Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czekoladą białą
Rozmrożone owoce, przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać galaretkę , dokładnie wymieszać.
Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej.
Ser i śmietanę przełożyć do miski, zmiksować na gładką masę. Dodać czekoladę, wymieszać żeby składniki się połączyły.
Formę do keksa , wyłożyć folią spożywczą. Wyłożyć połowę masy serowej, na ser rozsmarować 3/4 gęstniejącej galaretki. Przykryć pozostałą masą serową.
Rozłożyć biszkopty, wstawić do lodówki na dwie godziny. Wyjąć sernik na talerz, zdjąć delikatnie folię. Resztę galaretki delikatnie rozgrzać, polać sernik. Wstawić na 20 minut do lodówki .
SMACZNEGO!!!!!!