Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z czarną porzeczką na biszkopcie.
Kroki postępowania
Jajka rozbijamy. Białka ubijamy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z kakao. Przelewamy do blaszki 20 x 20 cm i pieczemy 15 minut w temp 175 stopni C.
Studzimy po upieczeniu.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Ser ucieramy z resztą cukru, a następnie dodajemy jogurt i nadal miksujemy.
Rozpuszczoną i lekko przestudzoną żelatynę wlewamy do masy serowej ciągle miksując.
Rozpuszczoną i lekko przestudzoną żelatynę wlewamy do masy serowej ciągle miksując.
Jasną przelewamy na biszkopt ,
Wstawiamy do lodówki by masa zastygła.
Śnieżkę ubijamy na mleku.
Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku,studzimy.
Łączymy miksując. Gdy lekko zacznie tężeć przelewamy na masę porzeczkową.
Wstawiamy na 2 godziny do schłodzenia.