Sernik z budyniami

Sernik z budyniami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • cukier

    0,5 szkl
  • jajko

    2 szt
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • żółtko surowe

    1 szt
  • margaryna

    0,5 szt
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Masa z budyniu

  • mleko

    1 litr
  • budyń czekoladowy

    3 szt
  • ser

  • margaryna

    0,5 szt
  • jajko

    3 szt
  • białko

    1 szt
  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • cukier

    0,5 szkl
  • serek homogenizowany

    50 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
Z podanych składników zagniatamy ciasto i wykładamy na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
Masa z budyniu:
Budynie gotujemy na mleku, gorące wylewamy na ciasto i równomiernie rozsmarowujemy. Następnie studzimy.
Ser:
Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, budyń w proszku, pianę ubitą z białek i serek. Dokładnie mieszamy i wykładamy na zimny budyń. Pieczemy w foremce 25/36 przez 50 minut w 180 stopniach. Dowolnie dekorujemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 23.08.2016 13:15
dobry sernik
Monika-twin 23.09.2014 21:23
Wspaniały sernik.
Motorek 17.05.2014 08:50
smaczne ciasto
IKrakowianka 23.11.2013 17:56
przepyszny sernik
Pietruszka 02.07.2013 22:35
fajny ten sernik
IZABELA29 11.05.2013 10:51
sernik z budyniem jest super propozycja i alternatywą dla tradycyjnego sernika.
David 25.04.2013 11:04
co za pyszności
IZABELA29 15.04.2013 08:52
robiłam taki bardzo dobry
caralajna 15.04.2013 08:50
lubię wszystkie serniki
mela25 14.03.2013 07:58
ale apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat