Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniowym musem i bitą śmietaną.
2. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej.
3. Masę serową przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,o wymiarach 25 cm x 34 cm.Piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni,do zrumienienia.Upieczony sernik wystudzić.
4. Brzoskwinie razem z syropem zmiksować,przełożyć do garnka i zagotować,do gotujących wsypać galaretki i dokładnie wymieszać ( nie gotować z galaretką ). Odstawić do stężenia.
5.Tężejący mus wyłożyć na sernik i wstawić do lodówki,do zastygnięcia.
6.Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i wystudzić.Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem do smaku,dodać żelatynę i dokładnie połączyć.
7. Sernik pokroić na kwadraty i każdy kawałek udekorować bitą śmietaną.