Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami i budyniową pianką.
2.Blaszkę z ciastem i pozostałe ciasto włożyć do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników.
3.Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę ,stopniowo dodawać jajka i żółtka,dokładnie utrzeć,następnie dodać proszek do pieczenia,budynie w proszku i ser ( zmielony dwu lub trzykrotnie ),wszystko dobrze utrzeć.
4.Na ciasto wyłożyć masę serową.
5.Brzoskwinie dokładnie odsączyć i pokroić na małe kawałki,następnie ułożyć na masie serowej.
6. Białka ubić na sztywną pianę,wsypać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukru.następnie wsypać budynie w proszku i dokładnie wymieszać.
7. Na brzoskwinie wyłożyć piankę budyniową.Pozostałe ciasto zetrzeć na tarce lub skubać małe kawałeczki na piankę budyniową.
8.Ciasto piec około 70 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone wystudzić.