Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
2 szkl -
cukier
1/2 szkl -
żółtko jajek
3 szt -
masło lub margaryna
3/4 kostki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
masa
-
ser
1 1/2 kg sera na serniki -
cukier
1 1/2 szkl -
jajko
5 szt -
budyń śmietankowy
1 op -
mąka pszenna
2 łyżki -
masło
1/3 kostki -
aromat
dowolny -
Dodatki:
-
brzoskwinie w puszce
1 op -
kakao
Przepis i sposób przygotowania Sernik z brzoskwiniami
Po wyjęciu wylepić ciastem dno przygotowanej dużej blaszki. Można oprószyć kakao.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka wybić i ubić z cukrem ( można dodać cukier waniliowy. Dodać masło albo margarynę a następnie ser (miałam z wiaderka) , budyń z mąką oraz aromat. Dodać brzoskwinie i wymieszać.
Wyłożyć masę na ciasto, wyrównać i piec ok 60 min w 160 stopniach.
Komentarze (5)