Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • żółtko jajek

    3 szt
  • masło lub margaryna

    3/4 kostki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • ser

    1 1/2 kg sera na serniki
  • cukier

    1 1/2 szkl
  • jajko

    5 szt
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • masło

    1/3 kostki
  • aromat

    dowolny
  • Dodatki:

  • brzoskwinie w puszce

    1 op
  • kakao

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik z brzoskwiniami

Podane składniki na ciasto zagnieść i odłożyć na ok 1 godz. do lodówki.
Po wyjęciu wylepić ciastem dno przygotowanej dużej blaszki. Można oprószyć kakao.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka wybić i ubić z cukrem ( można dodać cukier waniliowy. Dodać masło albo margarynę a następnie ser (miałam z wiaderka) , budyń z mąką oraz aromat. Dodać brzoskwinie i wymieszać.
Wyłożyć masę na ciasto, wyrównać i piec ok 60 min w 160 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Ola1984 30.06.2017 11:47
Jeden z moich ulubionych serników :)
IKrakowianka 30.06.2017 09:10
super sernik
bertpvd 29.06.2017 22:41
Smaczny przepis
Babeczka35 29.06.2017 22:31
Smaczne ciasto.
Róża1 29.06.2017 21:45
bardzo smaczne ciasto !!!!!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat