Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szkl
cukier 1/2 szkl
żółtko jajek 3 szt
masło lub margaryna 3/4 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
ser 1 1/2 kg sera na serniki
cukier 1 1/2 szkl
jajko 5 szt
budyń śmietankowy 1 op
mąka pszenna 2 łyżki
masło 1/3 kostki
aromat dowolny
Dodatki:
brzoskwinie w puszce 1 op
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Podane składniki na ciasto zagnieść i odłożyć na ok 1 godz. do lodówki.
Po wyjęciu wylepić ciastem dno przygotowanej dużej blaszki. Można oprószyć kakao.
Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na mniejsze kawałki. Jajka wybić i ubić z cukrem ( można dodać cukier waniliowy. Dodać masło albo margarynę a następnie ser (miałam z wiaderka) , budyń z mąką oraz aromat. Dodać brzoskwinie i wymieszać.
Wyłożyć masę na ciasto, wyrównać i piec ok 60 min w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 30.06.2017 11:47
Jeden z moich ulubionych serników :)
IKrakowianka 30.06.2017 09:10
super sernik
bertpvd 29.06.2017 22:41
Smaczny przepis
Babeczka35 29.06.2017 22:31
Smaczne ciasto.
Róża1 29.06.2017 21:45
bardzo smaczne ciasto !!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak