Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl
margaryna 250 gram
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ser
ser biały twarogowy 1/2 kg
jajko 4 szt
cukier puder 1/2 szkl
budyń śmietankowy 1 szt
masło 150 gram
Piana:
białko 5 szt
cukier 1 szkl
brzoskwinie 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Ciasto: z mąki, margaryny, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Połowę dać do zamrażalnika na kruszynkę, a połowę wyłożyć na brytwankę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 23x38 cm.
Krok 1 - Sernik z brzoskwiniami foto
2
Ser: ser zmielić przez maszynkę dwa razy. Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodawać żółtka, potem dodać zmielony ser, budyń śmietankowy i na koniec dodać pianę ubitą z 4 białek, dobrze wymieszać. Ser wyłożyć na ciasto.
Krok 2 - Sernik z brzoskwiniami foto
3
Osączyć brzoskwinie, pokroić w kostkę i wyłożyć na ser.
Krok 3 - Sernik z brzoskwiniami foto
4
Ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru , wyłożyć na brzoskwinie.
Krok 4 - Sernik z brzoskwiniami foto
5
Pianę dobrze rozsmarować na brzoskwiniach.
Krok 5 - Sernik z brzoskwiniami foto
6
Wyjąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć na grubej tarce na pianę.
Krok 6 - Sernik z brzoskwiniami foto
7
Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ponad godzinę.
Krok 7 - Sernik z brzoskwiniami foto
8
SMACZNEGO!
Krok 8 - Sernik z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.04.2013 14:52
Bardzo smaczne
gosia561 02.04.2013 14:40
ekstra połączenie
msmors 02.04.2013 14:28
sernik rewelacja
Sylwia26 02.04.2013 14:11
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak