Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
brzoskwinie 3 sztuki
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK Z BRZOSKWINIAMI

Kroki postępowania

1
kruchy spód:
* 2 szkl mąki pszennej
* 150g masła
* 1/3 szkl cukru
* 1 jajko
* 1/2 łyżeczki soli

Zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i schować na 30 minut do zamrażarki.

masa serowa:
* 1 kg sera twarogowego
* 150g masła
* 1 szkl cukru pudru
* 6 jaj
* 1 budyń waniliowy
* 150g śmietanki 30%
* brzoskwinie
* 1/4 szkl skórki pomarańczowej kandyzowanej

Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę.
Piekarnik nagrzać do 200stC i podpiec ciasto aż się zrumieni - ok 20 minut.
Krok 1 - SERNIK Z BRZOSKWINIAMI foto
2
Do miski miksera wrzucić miękkie masło, dosypać cukier ,utrzeć. Potem dodawać partiami : ser, całe jajka, budyń. Śmietanę ubić, wyłożyć na ser i delikatnie wymieszać łyżką z masą serową i bakaliami. Na podpieczonym spodzie ułożyć kawałki brzoskwiń. Wylać masę serową
Krok 2 - SERNIK Z BRZOSKWINIAMI foto
3
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC na 45- 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić ciasto przez kilkanaście minut w środku, uchylając drzwiczki.
Krok 3 - SERNIK Z BRZOSKWINIAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak