Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jaja 6
margaryna
ser biały 75 dkg
budyń śmietankowy 2
cukier puder 1 szkl.
brzoskwinie w puszce
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Z mąki, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia, 3 żółtek i margaryny wyrabiamy ciasto. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, pozostałączęść włożyć do zamrażalnika.
Krok 1 - Sernik z brzoskwiniami foto
2
Ser zmielić dwa razy, dodać 1/2 szkl cukru pudru, 2 żółtka i 1 jajko i dokładnie utrzeć. Brzoskwinie pokroić w kostkę i 2/3 wrzucić do sera i wymieszać. Masę wyłożyć na blachę wyłożoną ciastem i posypać pozostałą częścią brzoskwiń.
Krok 2 - Sernik z brzoskwiniami foto
3
Białka ubić na sztywno, następnie dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i 1/2 szkl. cukru pudru i wymieszać. Pianę wyłożyć na brzoskwinie.
Krok 3 - Sernik z brzoskwiniami foto
4
Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć na tartce o dużych oczkach na pianę. Sernik wstawić do piekarnika na ok. 1:20 na 180 stopni.
Smacznego
Krok 4 - Sernik z brzoskwiniami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 01.02.2013 09:39
uwielbiam taki serniczek :)
Adam/ZUB3R 20.12.2012 16:19
smaczny
Andysz 24.06.2012 18:42
pychota!;)
Natalia40 21.06.2012 18:19
extra
Betka 11.06.2012 01:04
mmmmmmmm rewelacja!;)
Mati13 30.05.2012 21:17
uwielbiam taki sernik
EWI 30.05.2012 18:34
Ja używam sera swojskiego dlatego nie dodaję margaryny do sera, bo on jest bardzo tłusty. Jeżeli kupujecie ser w sklepie to należy dodać do niego margarynę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak