Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąki
2,5 szk -
margaryny kasia
200 g -
żółtko jajek
-
cukru
-
proszku do pieczenia
-
kakao
-
soli
-
serka waniliowego President
-
margaryny kasia
-
budyń śmietankowy
-
cukier waniliowy
-
cukru
-
jajko
-
brzoskwiń
-
Masa piankowa:
-
białko
-
cukru
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

2,5 szk mąki
200 g margaryny Kasia
4 żółtka
4 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 czubata łyżka kakao
1 szczypta soli
Wszystkie składniki na ciasto usiekać w robocie.
Gdy powstanie kula, wyjąć je, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 30 minut.
Po tym czasie odciąć około 1/3 i zostawić.
Większym kawałkiem ciasta wylepić tortownicę.

1 kg serka waniliowego President
100 g margaryny Kasia
1 budyń śmietankowy
1 duży cukier waniliowy
1/3 szk cukru
1 jajko
1 puszka brzoskwiń
Miękką margarynę utrzeć z obydwoma cukrami.
Dodać jajko i w trakcie ucierania dodawać serek.
Gotową masę wylać na ciasto.

Wyłożyć na masę serową.

4 białka
1 kisiel morelowy
1/3 szk cukru
1 szczypta soli
Białka ubić z solą i cukrem, następnie wsypać kisiel i jeszcze chwilę mieszać aż składniki się połączą.
Pianę wyłożyć na brzoskwinie i wyrównać powierzchnie.

Sernik piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 65 minut.

1/4 margaryna Kasia
1/3 szk cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
Składniki na polewę rozpuścić i dokładnie wymieszać ale uważać aby nie zagotować.
Wystudzony sernik polać polewą.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się