Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

MASA SEROWA

ser biały 1 kg
masło 250 g
jaja 2 szt
cukier puder 1 szkl
budyń śmietankowy 2 opakowania

CIASTO

mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
margaryna 250 g
żółtko jajek 5 szt
cukier puder 3 łyżki
śmietana kwaśna 1 łyżka

BEZA

białko 5 szt
cukier 1 szkl
mąka 1 łyżka

DODATKOWO

brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sernik z brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagnieść.
Krok 1 - sernik z brzoskwinią foto
2
1/4 ciasta włożyć na około 30 minut do zamrażalnika.
Krok 2 - sernik z brzoskwinią foto
3
Przygotować formę do pieczenia ciasta.
Krok 3 - sernik z brzoskwinią foto
4
3/4 przygotowanego ciasta wyłożyć równomiernie na blasze. Nakłuć ciasto widelcem na całej powierzchni.
Krok 4 - sernik z brzoskwinią foto
5
Na masę serową - oddzielić białka od żółtek. Wszystkie składniki, prócz białek wrzucić do wysokiej miski.
Krok 5 - sernik z brzoskwinią foto
6
Dokładnie wymieszać.
Krok 6 - sernik z brzoskwinią foto
7
Do przygotowanej masy serowej dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać, by składniki się połączyły.
Krok 7 - sernik z brzoskwinią foto
8
Wyłożyć masę na przygotowane ciasto na blasze. Na masę serową ułożyć brzoskwinie.
Krok 8 - sernik z brzoskwinią foto
9
Przygotować bezę. Aby to zrobić, zmiksować białka z cukrem i mąką na białą masę.
Krok 9 - sernik z brzoskwinią foto
10
Tak przygotowaną bezę delikatnie położyć na wierzch masy serowej i posypać to częścią zamrożonego ciasta.
Krok 10 - sernik z brzoskwinią foto
11
Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Krok 11 - sernik z brzoskwinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak