Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z białą czekoladą i z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Lekki, puszysty sernik, który zachwyci każde podniebienie.

Składniki:

Ciasto kruche

mąka pszenna 2 szklanki
masło zimne 180 g
Cukier z wanilią do ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 szt.
prażone ziarna słonecznika 1 garść

Masa serowa

twaróg półtłusty 1 kg
jaja 2 szt.
cukier 3 łyżeczki
skórka pomarańczowa 1 łyżka
biała czekolada 1 tabliczka
brzoskwinie z puszki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą i z brzoskwiniami

Cukier utrzeć z 1 żółtkiem, mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać tłuszcz, cynamon, słonecznik i zagnieść ciasto, oddzielić ¼ ciasta, a resztą wyłożyć blachę.

Ser zmielić z dodatkiem odrobiny cukru, dodać 2 żółtka, pokrojone w kostkę brzoskwinie skórkę z pomarańczy i łyżkę tłuszczu. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i dodać do masy Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z masą serową. Masę wyłożyć na kruchy spód, a następnie z pozostałej części ciasta uformować rulony i wyłożyć na wierzch. Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak