Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z białą czekoladą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser bialy mielony 1 kg
masło 200 g
jajko 6 szt
cukier kryształ 300 g
cukier wanilinowy 1 op
budyń waniliowy z cukrem 2 op
skórka cytrynowa 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką , puszystą masę.

Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.

Wsypujemy budynie , bułkę tartą i skórkę cytrynową.

Ucieramy , a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser.

Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.

Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.

Przelewamy do natłuszczonej i delikatnie obsypanej bułką tartą tortownicy ( 23 cm )

Pieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku.

W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy , że temperatura jest za wysoka zmniejszamy ją ).

Studzimy w uchylonym.

Polewamy roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 09.04.2015 12:28
sernik super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak