Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z białą czekoladą
Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką , puszystą masę.
Dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy.
Wsypujemy budynie , bułkę tartą i skórkę cytrynową.
Ucieramy , a następnie łyżka po łyżce dodajemy zmielony wcześniej ser.
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli.
Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.
Przelewamy do natłuszczonej i delikatnie obsypanej bułką tartą tortownicy ( 23 cm )
Pieczemy 60 min . w nagrzanym do 200C piekarniku.
W trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika ( ale jeśli widzimy , że temperatura jest za wysoka zmniejszamy ją ).
Studzimy w uchylonym.
Polewamy roztopioną czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!