Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bezą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki
ser 1 kg
jajko 4
budyń waniliowy 1
cukier puder pół szklanki
przyprawa do sernika 1 łyżka
Składniki na bezę:
białko 5
cukier pół szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą

Najpierw zmiksować wszystkie składniki na masę serową , miksujemy na niskich obrotach , następnie przekładamy wszystko do formy i równamy łyżką ,następnie ubijamy białka z oba cukrami i nakładamy na sernik również równamy ładnie i całość wstawiamy na nagrzanego piekarnika do 160 st i pieczemy 1,5 godziny , po wszystkim zostawiamy do całkowitego wystudzenia.Na koniec posypałam cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.02.2014 19:47
Uwielbiam go, smaczny robi moja teściowa.
monisia1977 09.04.2013 08:05
super wygląda
PaniMISIOWA 08.04.2013 19:53
bardzo go lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak