Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z bezą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 30 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 10 dkg
cukier 10 dkg
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
cukier 1 szklanka
mleko 3 szklanki
olej 0.5 szklanki
jaja 2 szt
żółtko jajek 4 szt
białko 6 szt
cukier puder 1 szklanka
budyń waniliowy 1 szt
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z bezą

Ciasto:
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy,póżnniej ciasto wałkujemy przenosimy na natłuszczoną formę i robimy dziurki w kilku miejscach (widelcem) po czym podpiekamy 5minut w 170 stopniach.

Masa serowa:
Ser mielimy trzy razy,dodajemy do niego cukier, mleko, olej, budyń, jaja, żółtka i miksujemy (najlepiej blenderem). Wylewamy masę serową na podpieczone ciasto i pieczemy 50 minut.

Beza:
Białka ubijamy z cukrem pudrem po czym wylewamy na upieczony sernik. Pieczemy jeszcze 25 minut w 150 stopniach.

Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 01.04.2014 17:30
fajny przepis,nie jadłam jeszcze takiego
ppaulina 17.01.2014 17:10
pyszny serniczek
Elżbieta17 07.04.2013 17:11
uwielbiam sernik:)
DOROTA/PATI197799 05.04.2013 15:13
robię podobny :) bardzo smaczny
Marta1986 05.04.2013 13:16
pyszne ciasto
Megg 05.04.2013 12:37
wygląda przepysznie :)
Olga_SK 05.04.2013 12:30
wygląda cudownie! jeszcze takiego sernika nie widziałam :)
babajaga1969 05.04.2013 12:27
taki sernik musi być pyszny
Magda24 05.04.2013 12:08
bardzo smacznie się prezentuje
reniatka 05.04.2013 11:17
ależ smakowity
Noruas 05.04.2013 11:01
Bardzo ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze sernika z bezą, brzmi super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak