Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiosenny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 1,25 szkl
miękkie masło 150 g
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
skórka pomarańczowa 3 łyżki
szczypta soli do smaku
kruszonka kakaowa 25 dag
herbatniki 3 opakowania
twaróg 1 (mielony)
rodzynki 1/4 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiosenny

Blaszkę wykłądamy papierem do pieczenia, a następnie na dni układamy herbatniki. Białka oddzielamy od zółtek. żółtka miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Powoli, po 1 łyżce dodajemy ser, a następnie maki. Białka ubijamy z sola na pianę i delikatnie mieszamy z masa serową. Na koniec delikatnie wmieszac bakalie i wyłożyć na herbatniki. Piec godzinę w temp. 180 st. 10 min przed końcem pieczenia wyjmujemy sernik, układamy kwiatki z kruszonki i wkładamy spowrotem do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 23.09.2011 09:38
fajne
ewasylwia 24.07.2011 16:45
ale fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak