Sernik Wiedeński

Sernik Wiedeński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6 szt.
  • cukier puder

    40 dag
  • masło lub margaryna

    10 dag
  • kasza manna

    2 łyżki
  • puszka brzoskwini

    1
  • ser biały

    1 kg (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sernik Wiedeński

Ser przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć na masę, dodawać kolejno żółtka, cukier i ser. Ucierać starannie. Dodać kaszę manną. Z białek ubić pianę i włożyć na masę serową i ostrożnie wymieszać. Brzoskwinie odsączyć z syropu, pokroić w kostkę, dodać do sernika i delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Wstawić do rozgrzanego piekarnika. temperatura ok. 175C. Piec 50m - 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

adam1f 23.09.2012 12:10
dobry
ana00 19.07.2012 16:58
uwielbiam sernik pod każdą postacią :D
sunnymood 13.06.2012 17:23
musi byc smaczne
dianix 27.03.2012 12:37
serniczka moge zjesc:)
jogobella23 27.01.2012 09:08
super
usmiech 09.01.2012 18:17
pycha
Papryczka 01.01.2012 17:06
super
Tomek13 22.11.2011 21:28
pyszne
olkaaa 19.11.2011 18:19
uwielbiam
iknbozka 18.10.2011 11:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat