Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik wiedeński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 20 dkg
jaja 6 szt
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 2 szt
skórka starta ze sparzonej cytryny 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
cukier 30 dkg
rodzynki 1 małe opakowanie
ser biały 1 (3 x mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik wiedeński

1. MASŁO UCIERAMY Z CUKREM WANILIOWYM I ZWYKŁYM NA PUSZYSTA MASĘ.
2. BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK. ŻÓŁTKA DODAJEMY DO MASY. MIESZAMY. NASTĘPNIE DOKŁADAMY BUDYNIE, BUŁKĘ TARTĄ I SKÓRKĘ Z CYTRYNY.
3. PO UTARCIU STOPNIOWO DODAJEMY SER, A NA KONIEC ZAMOCZONE WCZEŚNIEJ I ODSĄCZONE RODZYNKI.
4. UBIJAMY PIANĘ Z BIAŁEK, A NASTĘPNIE DELIKATNIE MIESZAJĄC DODAJEMY DO CIASTA.
5. PRZELEWAMY DO WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I WYSYPANEJ BUŁKĄ TARTA FORMY.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI PIEKARNIKA.PIECZEMY PRZEZ 60 MIN. NA GOTOWE I OSTUDZONE CIASTO MOZNA ZROBIĆ POLEWĘ CZEKOLADOWĄ LUB LUKROWĄ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 21.01.2011 16:15
pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak