Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK WIEDEŃSKI

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szklanka
masła 6 łyżek
jajko 4
aromat waniliowy 1
rodzynku wg upodobań
ser biały twarogowy 1/2 kg (drobno zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK WIEDEŃSKI

Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj ser, stopione masło, mąkę ziemniaczaną, aromat , rodzynki i całość delikatnie połącz, ucierając mikserem. Na końcu wymieszaj masę serową z ubitą pianą z białek. Wąską blaszkę wysmaruj tłuszczem i posyp bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wlej masę serową, wierzch posmaruj białkiem. Piecz w temp.180 stopni przez około 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 14.12.2010 15:27
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak