Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 kg
jajko 8 szt
margaryna 15 dag
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szklanka
rodzynki 4 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po jednym żółtku i ciągle miksować. Do masy dodawać stopniowo ser, a potem mąki, bakalie i proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie ale dokładnie pianę z masą serową. Przełożyć to tortownicy posmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 50 minut. Wyjąć z formy po całkowitym wystygnięciu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 11.02.2017 00:39
Bardzo apetyczne ciacho :)
Kardamonovy 05.02.2017 17:41
Jedno z niewielu ciast, jakie mogę jeść blachami :).
Lis 22.01.2017 21:23
Z chęcią zjadłabym kawałek - uwielbiam wszystkie serniki:)
Olga_SK 22.01.2017 19:19
Uwielbiam serniki, a twój wygląda bardzo smakowicie!
anka1988 22.01.2017 18:50
jeden z moich ulubionych
Bernadeta1 22.01.2017 17:20
super serniczek,chętnie bym się poczęstowała
Aleksandra/Olcia 22.01.2017 17:02
oj ale bym zjadła
Grazyna0211 22.01.2017 16:59
smaczny sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak