Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasti

mąka pszenna 1, 5 szklanki
cukier kryształ 4, 5 łyżki
cukier waniliowy
żółtko jajek 2 sztuki
masło 15 dag

Masa serowa

ser biały 1 kg
żółtko jajek 10 sztuk
cukier puder 10 łyżek
margaryna 15 dag
mąka pszenna 9 łyzek
mąka ziemniaczana 8 łyzek
mleko 2% 450 ml
białko 12 sztuk
cukier kryształ 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

1.Składniki na ciasto połączyć , zagnieść ciasto, włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyłożyć na blachę 25 na 35 nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 200 stopniach. 2. Twaróg zmielić najlepiej trzy razy , utrzeć z go żółtkami i cukrem pudrem, dodać płynne masło, mąkę pszenna i mąkę ziemniaczaną i i mleko. Białka ubić z cukrem, wymieszac delikatnie z masą serową i wylac na ciasto. Piec w wyłozonej papaierem do pieczenia formie około 55-60 minut w 180 s C. SMACZNEGO:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 04.11.2015 00:43
pyszny sernik
agnieszka214 03.11.2015 22:09
Moje ulubione ciasto
Babeczka35 03.11.2015 15:14
Pyszny serniczek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak