Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

ser twarogowy 1,2 kg
jajko 10 szt
cukier puder 20 dkg
cukier waniliowy 1 szt
skórka pomarańczowa 4- 5 dkg
rodzynki 5 dk

ciasto

mąka tortowa 25 dkg
cukier puder 5 dkg
margaryna 10 dkg
żółtko jajek 1-2 szt
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Z podanych składników zagnieść ciasto ,owinąć folią i włożyć na 20 minut do lodówki. Po 20 minutach wyjąć ,rozwałkować i wykleić dno blaszki .Podpiec 10 min w 190 stopniach.
Przygotować masę serową .Ser zmielić, masło lub margarynę utrzeć z cukrem dodając żółtka po jednym kolejno .Dodawać porcjami ser.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać ,dodać rodzynki oprószone mąką.
Całość wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 60 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 24.10.2015 17:46
Bardzo dobry sernik
RenataZ-et 24.10.2015 13:04
znakomity sernik :)
Futka 24.10.2015 09:17
Bajeczny serniczek :)
mileneczka5 24.10.2015 09:06
smaczny sernik:)
bertpvd 24.10.2015 08:56
idealny do kawki z rana ;)
Maridka19 24.10.2015 07:32
Pyszny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak